YALOVA / ÇİFTLİKKÖY - Çiftlikköy Halk Eğitimi Merkezi

Nis

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"nın yer aldığı 22-26 Nisan 2024 tarihleri arasında geleneksel sanatlar ile kültürel mirasımızın tanıtılması, öğrencilerde yeni ilgi alanları oluşturulması ve yeteneklerini keşfetmeleri amacıyla; "Hayat Boyu Öğrenme Kurumları, Geleceğimiz Olan Çocuklarımızla Buluşuyor" temasıyla “Minik Eller, Büyük Hayaller” adlı etkinlikler planlanarak uygulanmaya koyulmuştur.

Nis

Kurum binamızda devam eden kurslarımızı ziyaret etmeye devam ediyoruz.Giyim ve el sanatları kurslarındaki öğretmen ve kursiyerlerimiz ile sohbet ettik.
Kursiyerlerimiz, kursta öğrendikleri ile çok mutlu olduklarını, güzel zaman geçirdiklerini ve ev ekonomisine küçük katkı sağladıklarını ifade ettiler.

'RESİM,KELİMELERİ OLMAYAN BİR ŞİİRDİR'HORACE

RESİM KURSLARIMIZDAN İNSANIN RUHUNU DİNLENDİREN KARELER.

Ock

Okumanın ve öğrenmenin yaşı yoktur.83 yaşında Irak'tan Türkiye'ye gelen Fuad  amca A2 Türkçe kursunu başarıyla bitirip belgesini almaya hak kazandı.Fuad amca önceden Irak'ta üniversiteside prof.dr.olarak görev yapmakta idi.Dünyanın dört bir yanından güzel ülkemize gelip Türkçe öğrenen kursiyerimizi tebrik ediyoruz.

Kas

Çiftlikköy halk eğitim merkezinde hanımlara  cenaze hizmetleri kursu açıldı. Halkeğitim merkezi ve Çiftlikköy ilçe müftülüğünün ortaklaşa yürüttüğü kurs 32 saatlik teorik ve uygulama Yöntemleri ile tamamlandı.  Kursu veren Fatma Yavuzdeğer hoca hanım şu an mevcut 17 kursiyer haricinde daha fazla başvuru olduğunu kursun gerekirse tekrar açılabileceğini söyledi. Kursiyerler bilinçli olarak cenazelerine yaklaşabileceklerini, farzı kifaye olan yıkama ve kefenlemeyi ihtiyaç olduğunda yapabilmek için bu kursu almak istediklerini söylediler. Ölüm anı, ölüm sonrası yıkama, kefenleme, defin ve taziye ile ilgili herşeyi öğrenen kursiyerler memnuniyetlerini dile getirdi.  32 saatin sonunda gassallık belgelerini kursiyerlere  İlçe müftüsü Yûsuf Ulusoy ve halkeğitim müdürü Bahadır Kahraman  takdim etti.

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI KUTLU OLSUN

Cumhuriyetimizin 100.Yılı kapsamında resim kursunda öğrencilerimizin yaptıkları güzel çalışmaları,kurum binamızın girişinde sergiledik.Çalışmalarda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haz

Hayat Boyu Öğrenme Etkinlikleri kapsamında, Yıl Sonu Sergilerimizden birini de 30 Mayıs 2023 Salı günü Taşköprü Beldemizde, Belediye Başkanı İsmail ARSLAN ve protokolün katılımı ile gerçekleştirdik. Çiftlikköy Halk Eğitimi Merkezi olarak, 2022-2023 eğitim yılı boyunca Taşköprü Beldemizde gerçekleştirdiğimiz eğitim faalitlerinin tanıtıldığı, kursiyerlerimizin el emeği göz nuru ürünlerinin sergilendiği, halkımız tarafından beğenilen bir sergi oldu. Beldemizde açılan kurslarımıza ve bizlere her konuda destek veren Belediye Başkanımız İsmail ARSLAN'a; verdikleri emeklerden ötürü öğretmenlerimize, kursiyerlerimize ve halkımıza teşekkür ederiz.

2022/2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÇİFTLİKKÖY HALK EĞİTİMİ MERKEZİ YIL SONU SERGİSİ